Samaanirummun hoitaminen  

Aito, nahasta valmistettu rumpunahka on elävä materiaali, joka reagoi ilman kosteuteen ja kuivuuteen sekä lämpötilan muutoksiin. Jotta rumpu toimisi hyvin kaikissa olosuhteissa on sitä huolettava.

Koristeena oleva rumpu ei tarvitse normaalioloissa minkäänlaista hoitoa, mutta jos rumpua käytetään soittamiseen, tulisi ottaa huomioon muutamia asioita:
Ulkoilmassa (kylmässä ja kosteassa) rumpunahka löystyy ja kuivassa sisäilmassa nahka kiristyy.
Rumpunahka voidaan rasvata kevyesti pari kertaa vuodessa esim. mehiläisvahapohjaisella hoitoaineella.
Nahasta rasvataan vain rummun sisäpuoli ja reunat ulko- ja sisäpuolelta. Kuviota tai piirrosta ei rasvata.
Soitettaessa, liian löysä kalvo kiristetään joko hiustenkuivaajalla tai nuotion lämmössä (varo kipinöitä). Vältä liikaa kuumuutta, sillä nahka saattaa palaa helposti. Liian kireä kalvo taas "löysätään" viemällä rumpu ulos tai kostuttamalla kalvo kevyesti vedellä.
Rumpua ei saa säilyttää liian kuumassa, esim. lämpöpattereiden tai tulipesien läheisyydessä, sillä kalvo saattaa kuivuessaan kiristyä liikaa ja haljeta.

Rumpu palkitsee omistajansa vain siinä tapauksessa, että sitä on hoidettu hyvin. Rumpu on soitin, jota voi käyttää kuten mitä tahansa soitinta, mutta parhaimmillaan se on tarinoiden taustalla, rytmiä ja tunnelmaa luomassa. Vain vihityllä rummulla on maagisia voimia.Takaisin rummunrakennussivulle